SIK SORULAN SORULAR

Danışmanlık sürecinde günlük deneyimlerinizi özgürce anlatmanız ve paylaştığınız size ayrılmış alandır. Deneyimleriniz sonucunda oluşmuş olan duyguları, korkuları, düşünceleri, anıları, rüyaları, beklentileri, umutları, hayalleri sözlü olarak ifade edebilmeniz, bunları yeniden anlamlandırmaya ve bunlar hakkında derin bir anlayış geliştirmeye yardımcı olacaktır. Bu süreçte ve sürecinin sonunda, geçmiş ve şimdiki olaylar için yeni bakış açıları kazanmakve de buna bağlı olarak hayatınızı istediğiniz ve size şekilde kurgulamak için destek alınabilir.

Yetişkin- Bireysel danışmanlıklarda 50 dakikadır, aile danışmanlığında 60 dakikadır.

Ucu açık ve uzun dönemli bir çerçevede çalışmaktayız. Bunun yanında, terapinin süresinin danışanın ihtiyaçlarına göre şekillenir. İstediğiniz zaman terapiden vazgeçme hakkınız vardır. Süreci bitirme konusunu düşünmeye başladığınızda bunu terapistiniz ile paylaşmanızı öneririz.

Bireysel danışmanlıkta ve aile danışmanlığında fiyat ve süre değişikliği mevcuttur. İletişim numaralarımızdan telefon aracılığı ile ya da yüz yüze ücret bilgisi alınabilmektedir.

İlk seans, bir değerlendirme seansı olarak gerçektedir. Danışan ile terapist beraber çalışmaya uygun olup olmadıklarını çalışılacak başlıkları, seans sıklığını , seans ücreti gibi konuları ilk seansta karara bağlar.

Anlamlı ve derinlikli bir süreç için haftada bir seans yapılmasını önermekteyiz. Daha yoğun bir çalışma için haftada iki seans da yapılabilir. Seanslar ne zaman oluyor? Seans gün ve saatleri danışan ve terapistin ortak kararıyla belirlenmektedir.

Seansınızı, öncesinde planlanan gün ve saatten 24 saat öncesine kadar iptal edebilirsiniz veya değiştirmek isteyebilirsiniz. Son 24 saat içinde yapılan iptal ve değişiklik isteklerinde danışan, gelmediği seansın ücretinden her koşul altında sorumlu olacaktır. Bu durum ile ilgili tek istisna, seansın aynı hafta içinde başka bir güne yeniden planlanabilmesidir. Ancak yoğun program nedeniyle bunun nadiren olabileceğini belirtmek isteriz.

Terapiye başvuru yapmak için kurumumuzu arayabilir ya da internet sayfamızda bulunan (randevu talebi linki konulacak) linkine tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Görüşmeler danışan ve danışman arasında, onam formu adını verdiğimiz bilgilendirme formunun karşılıklı imzalanması ile sağlanmış olur. Etik ilke gereği de seans bilgileri danışan istemediği takdirde 3. kişilerle paylaşılmamaktadır.

Yüz yüze terapide verilen psikoterapi hizmetinin internet aracılığı ile Skype, Telegram, WhatsApp gibi uygulamalarla uygulanan halidir. Yüz yüze gerçekleştirilen bütün ekoller online terapi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Dünyanın her yerinden psikoloğunuza internet üzerinden kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde ihtiyacınıza yönelik uzman bulamıyorsanız, önerilen psikolog sizin ulaşamayacağınız uzaklıkta ise, iş yoğunluğu, evden çıkma korkusu, yeni doğum yapma, saatlerde ve günlerde ortak zaman dilimi belirlemek kolay olmuyorsa, terapiye gittiğinizi söylediğinizde başkalarının vereceği tepkileri önemsiyorsanız online terapi ile sınırları ve zamanı aşabilirsiniz.

Seçilen online terapist mutlaka profesyonel kimlik taşımalı, yetkin biri olmalı. Çalıştığı alanla ilgili olarak eğitimini tamamlamış olmalı, yüksek lisans diplomasını almış olmalı. Anksiyete, panik bozukluk, stres, takıntılar, yeme bozukluğu gibi hastalıklarda online terapi yöntemi büyük oranda başarı sağlamaktadır. İntihar eğilimi olan ve 18 yaş altı olan danışanlar ile yazılı belgelerin kullanılması gereken durumlarda, belgelerin taratılarak mail adresine gönderilmesi önem arz etmektedir. Psikiyatrist desteği gerektiren durumlarda yüz yüze terapi öneriyoruz.

Online yazışma, kameralı görüşme şeklinde gerçekleşir. Yüz yüze yapılan seanslar gibi online terapiler de bireysel- yetişkin de 50 dakika , aile danışmanlıklarında 60 dakika sürmektedir.

Terapi özellikle depresyon ve diğer ciddi psikolojik rahatsızlıklarda özellikle hayatın anlamını yitirenlerde ve kişisel ilişkileri kurma ve sürdürme konusunda zorluk çeken kişilere destek sağlamaktadır.
  • Bağımlılık
  • Anksiyete bozukluğu
  • Yeme bozuklukları
  • Özgüven sorunu
  • Boşlukta hissetme
  • Boşanma öncesi ve sonrası kaygı
  • Sınav kaygısı
  • Kendini ifade edememe
  • Hayatın anlamını keşfetme isteği